Badkamer ruimte van heling

Badkamer ruimte van heling

We weten het eigenlijk allemaal wel: een bad doet wonderen voor lichaam en geest!
Maar waarom nemen we hier dan niet meer de tijd voor in ons drukke bestaan? Ik hoor heel veel mensen zeggen, dat ze het vaak zo’n gedoe vinden en er geen tijd voor hebben of willen vrijmaken. Dat is erg jammer. Als ik verder doorvraag over wat ze met ‘gedoe’ bedoelen, dan hoor ik woorden vallen als; geen geduld, veel werk, lang wachten, warmte…en nog veel meer woorden die je ervan kunnen weerhouden om te gaan genieten in rust. Na verder doorvragen, blijkt al snel dat we bijna bang zijn geworden om het ‘niets doen’ misschien wel als fijn te gaan ervaren. Wat zal je ervaren als je een staat van totale ontspanning zal gaan beleven?…wat zal je doen, wat zal je voelen en vooral wat zal je dan denken?! Wat zal je denken als je je deze totale ontspanning hebt ervaren en het jezelf hebt gegund? Wellicht besef je dat je te weinig tijd aan jezelf hebt gegeven en hier meer tijd voor vrij mag maken. Misschien besef je langzaam dat je jezelf voorbij loopt en je teveel op anderen hebt gericht.

Oei, kan dat allemaal gebeuren als ik een bad neem? Nou ja, in momenten van rust en kalmte kom je makkelijker bij je kern….en willen we dat wel? Liggen in water geeft rust en kalmte…al helemaal als je badkamer hebt gevuld met dingen om je heen die jouw zintuigen prikkelen, zoals kaarsjes, geurolie of mooie muziek. We weten allemaal instinctief wat ons kalmeert en heelt. Je creëert al snel je eigen perfecte heling-omgeving. Bij mijn kinderen merk ik dat een bad na een drukke dag wonderen kan verrichten. Waar ze ‘zwaar’ en soms gefrustreerd binnenkwamen na een schooldag…was er na een halfuurtje dobberen in bad, een totaal nieuwe flow ontstaan. Het water spoelt letterlijk alle negatieve energieën en gedachten uit het hoofd en lichaam…vooral een bad met zeezout en lavendel werkt hierbij ondersteunend bij dit helende proces.

In de badkamer is er stilte en rust om te kunnen dromen en te focussen…en hier begint de inspiratiestroom. Dus lieve mensen, als je juist op goede ideeën zit te wachten en inspiratie nodig hebt, neem een bad!
…wat houdt jou nog tegen?!

Veel liefs en wijsheid,

Claudia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: